Home         Voetreflex & Pedicure         Schoonheidsbehandeling         Prijslijst         Foto's         Contact

Rivierenlaan 61,  8226 LJ Lelystad.     Tel. 0320 - 251226 / 06 - 16846675.    E-mail: info@puspa-pedicure-lelystad.nl
voetbehandeling
  Voetreflexzonetherapie (Bond van Europese Reflexologen)

  Voetreflexzone behandeling is een therapie. Het advies is om de eerst keer 4 behandelingen te ondergaan, elke week een behandeling. Daarna kunt u de behandeling afbouwen.

  Reflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat “ziek zijn” het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Door de behandeling kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven.

  Organen, beenderen en weefsels hebben allen een reflexpunt op de voeten. Bij een verstoring kan dit tijdens en na de behandeling merkbaar zijn, o.a. door het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie) en kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan geven aan dat er verstoringen zijn in de energiestroom naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Wanneer deze verstoringen zijn opgeheven kan het lichaam in staat zijn zichzelf te genezen.

  De reflexoloog helpt u uzelf te genezen. Wij behandelen niet alleen dat gedeelte van de voeten waar zich de klacht of pijn bevindt, maar beide voeten helemaal en op die manier de “mens als geheel”.

  Tijdens de behandeling wordt er een overzicht gemaakt om een indruk te krijgen waar de harmonie verstoord is en waar de volgende keer extra aandacht aan moet worden gegeven.


  Pedicure, toelichting, vergoedingen.

  Veel lopen, staan, dragen en tillen vraagt om goede voetverzorging. Goed schoeisel is een eerste vereiste. Goede voetverzorging wordt nog vaak over het hoofd gezien. Hierdoor kunnen pijnlijke voet, nek- en rugklachten ontstaan, terwijl voetklachten in de meeste gevallen met een bezoek aan de pedicure eenvoudig verholpen en zelfs voorkómen kunnen worden!

  Veelvoorkomende voetproblemen zijn bijvoorbeeld ingegroeide teennagels, eeltpitten, kloven en schimmelnagels ( in de volksmond “kalknagels”). Ieder jaar organiseert ProVoet “de week van de pedicure” . Ik doe daar aan mee. Tijdens deze week, kunt u eenvoudig met een gratis voetencheck laten onderzoeken hoe het met uw voeten gesteld is. U krijgt tips en advies over de beste voetverzorging en behandelmethodes en u gaat goed ingelicht verder op weg. Ook zult u tijdens deze week ontdekken dat een bezoek aan de pedicure een verwenmoment voor uw voeten is.

  Bent u diabetes patiënt?
  Bij diabetes moet er een Zorgprofiel vastgesteld worden door een podotherapeut waar ik een contract mee heb. Wilt u contact gegevens van een podotherapeut dan kunt u bellen of een sms sturen naar tel. 06 168 466 75.

  Heeft u Zorgprofiel 0 of Zorgprofiel 1 ?
  Raadpleeg dan uw zorgverzekeringspolis onder de aanvullende zorgverzekering.

  Heeft u Zorgprofiel 2, Zorgprofiel 3, of Zorgprofiel 4?
  Alleen het deel van de pedicurebehandeling dat er op gericht is om open wondjes te voorkomen wordt vergoed door uw basisverzekering. U ontvangt hiervoor geen rekening.

  Niet medisch noodzakelijke pedicurebehandelingen zoals het knippen van gezonde nagels, ruwe huid glad maken, normale eelt verwijderen, crème insmeren en masseren komen voor uw eigen rekening.

  Vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering (reuma, Zorgprofiel 0, Zorgprofiel 1)
  Als de pedicure behandeling niet door de basis verzekering gedekt wordt, dan is er vaak vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering. De volgende groepen kunnen hiervoor in aanmerking komen:

  1. Patiënten met reumatische artritis, artrose, dwarslaesie, herseninfarct of andere medische klachten.


  2. Patiënten met diabetes met Zorgprofiel 0 of Zorgprofiel 1.

Anbos logo Logo Procert